Krugerpark foto’s
Onder de button ‘Krugerpark foto’s‘ zijn een groot aantal foto’s van de fauna en flora in het Krugerpark te vinden. Nagenoeg alle plaatjes van planten en dieren zijn ter plekke in het Krugerpark ‘geschoten’ door de camera van Femke Roos, Fred Vis, Marjo Hoedemaker en Henny Hoedemaker. De opnames zijn gemaakt tijdens verschillende reizen naar het Zuid-Afrikaanse Krugerpark.
Achtereenvolgens komen op de Krugerpark Foto’s leeuwen, olifanten, buffels, neushoorns, luipaarden, nijlpaarden, vogels, landschappen, baobabs, en bomen & planten in beeld. Naast de afbeeldingen is er in ieder fotoboek een kleine tekst opgenomen met uitleg over het desbetreffende onderwerp.
Wildlife fotografie is een vak apart. Mensen die dit vak professioneel beoefenen weten daar alles van. Op de eerste plaats moet je over een grote dosis geduld beschikken. Daarnaast helpt een ‘geoefend’ oog om wildlife te kunnen spotten. Een olifant en een giraffe zie je niet zo maar over het hoofd, maar veel kleinere dieren zijn vaak schuw en worden gedekt door hun camouflagekleuren. Een flinke portie geluk komt dan ook goed van pas.
Vogels zijn uiteraard ‘vliegensvlug’. Dat betekent dat je voor een fraaie foto ook een snelle camera, liefst ook nog met een telelens, dient te hebben. Een schutplaats helpt om vogels zoveel mogelijk in hun natuurlijke omgeving te observeren. In het Krugerpark zijn en groot aantal zogenoemde ‘hide’s’ te vinden. Dat zijn hutten her en der verborgen in de jungle, waar fotografen zich op hun gemak in stilte kunnen terugtrekken om hun shot voor te bereiden. Het volgende filmpje van Hadada-ibissen is vanuit zo’n hide gemaakt. Het geluid van de fototoestellen is daarbij goed hoorbaar.
Naast de ‘gewone’ fotografie leent het Krugerpark zich overigens ook uitstekend voor macrofotografie. De volgende fotocollage is gemaakt door de Zuid-Afrikaan/Nederlander Tjeerd de Wit uit Pretoria, die vaak in het Krugerpark te vinden is.