Krugerpark Zuid-Afrika

Ongebaande paden lopen nooit dood;
paden worden gebaand door de eerste stappen, die je erop zet. 

Op 1 januari 2011 ga ik op stap, dat wil zeggen gaan wij op stap: voor mij de eerste keer in mijn leven naar Krugerpark Zuid Afrika. Samen met mijn broer Marjo gaan wij een maand lang kris kras door het Krugerpark Zuid-Afrika rondtrekken. Ik heb het geluk met een zeer enthousiast Zuid-Afrika ganger op reis te gaan. Mijn broer bezoekt dit deel van Afrika namelijk deze keer voor de 15e maal. Al bijna 50 jaar is hij een gewaardeerd medewerker in het Dierenpark van Amersfoort in Nederland en voor hem begint ieder nieuw jaar met een maand wild-life-experience in het Krugerpark van Zuid-Afrika. Dit jaar ben ik erbij.

Omdat ik een sterk vermoeden heb dat deze reis een zeer bijzondere reis gaat worden, ben ik begonnen met deze weblog en nodig ik familie, vrienden en andere geïnteresseerden van harte uit om niet alleen toeschouwer maar ook ( virtueel ) deelgenoot te worden van onze reis over nog niet platgetreden paden. Het is de bedoeling dat er – voor zover de digitale verbindingen dat toelaten – dagelijks een nieuwe blogaflevering gepubliceerd wordt over ons verblijf in het Krugerpark Zuid-Afrika.

Om te beginnen volgt eerst een fraai YouTube filmpje ‘The Beauty of Africa’ met adembenemende beelden van de natuurlijke schoonheid van Afrika, met de welbekende en toepasselijk Afrikaanse klanken van The Lion Sleeps Tonight

Ik wens alle medereizigers een boeiende tocht met ons mee naar Zuid-Afrika op deze virtuele reis door het Krugerpark.

De blogafleveringen gaan steeds vergezeld van foto’s uit eigen archief en waar mogelijk een zelf genomen filmpje met impressies uit het Krugerpark.


Het volgende YouTube filmpje is van het publieke YouTube kanaal. De muziek is bij dit filmpje is van de
Zuid-Afrikaanse a capellaband:
Lady Smith Black Mambazo