10.000ste Kruger-site bezoeker

Marjo - Kruger 10,11 oktober 2012 006, de 10.000ste Kruger-site bezoeker op Krugerpark Afrika Wildlife

lonely bull Krugerpark

We hebben de 10.000ste Kruger-site bezoeker mogen verwelkomen. Cijfers en getallen zeggen niet altijd alles. Wat telt is of de 10.000ste Kruger-site bezoeker gevonden heeft wat hij of zij zocht. Anderzijds geeft dit getal wel aan dat de Kruger-site gevonden wordt. Dat is ook al heel mooi. De site is begonnen om familie, vrienden en bekenden op de hoogte te houden van onze Kruger-avonturen. Dat heel veel andere mensen op de site terecht zijn gekomen en de verhalen – gezien de reacties – kennelijk waarderen en op prijsstellen, doet ons goed. Het is steeds de bedoeling om met teksten, foto’s en filmpje ‘beelden’ te scheppen, zodat de ‘achterblijvers’ een voorstelling kunnen maken van wat er zich allemaal afspeelt in het Krugerpark. Wanneer de site tot de verbeelding spreekt, zijn wij dik tevreden.  Vandaag heeft de 10.000ste Kruger-site bezoeker deze site bezocht en dat binnen een tijdsbestek van ongeveer 10 maanden. Verheugend nieuws. Wij zien dat als een mijlpaal en een stimulans om er mee door te gaan. Verrassend genoeg blijkt een groot aantal verschillende nationaliteiten een kijkje te nemen op de site van Krugerpark-Wildlife-Afrika. Dankzij het huidige digitale gemak van het ‘wereld-wijde-web’ is de site mondiaal toegankelijk. Het is een prettig idee dat de algemene belangstelling in natuur en dierenwereld  en de interesse in Zuid-Afrikaans wildlife globaal wordt gedeeld.

the beauty of Africa

Het YouTube-kanaal met filmpjes van onze bezoeken aan het Krugerpark en enkele filmpjes van een woestijnreis door de westelijke woestijn van Egypte wordt ook behoorlijk bezocht. Binnenkort wordt op DIT KANAAL de 15.000ste bezoeker verwacht. Alles bij elkaar genoeg reden om ter ere van de 10.000ste Kruger-site bezoeker een aardig YouTube filmpje te plaatsen: The beauty of Africa. Geniet ervan. Het zijn mooie plaatjes van Afrika in een toepasselijk muzikale omlijsting.

De meeste informatie op de blog komt uit eigen ervaringen in het Krugerpark. De achtergrond informatie die daarbij gegeven wordt komt veelal van andere relevante en interessante websites. Hierbij wordt zoveel mogelijk via linken doorwezen naar de desbetreffende sites. Zo wordt geprobeerd een zo breed mogelijk beeld te geven van het Krugerpark, van Afrika en van wildlife in het algemeen. De buitenlandse bezoekers zullen ongetwijfeld een vertaal-knop voor de Nederlandse site gevonden hebben. Die bezoekers komen onder meer uit de Verenigde Staten, Rusland, China, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zuid-Afrika, Frankrijk, Hongarije, Egypte, Maleisië, en België. De statistieken maken verder nog melding van ( geringere )  bezoekers aantallen uit Italië, Oekraïne, Kroatië, Japan, Australië, Honduras en Bangladesh.

big brother is watching you

Even iets van praktische aard: de 10.000ste Kruger-site bezoeker is ook niet aan de – nimmer aflatende – aandacht van het YouTube team ontsnapt. Immers, BIG BROTHER IS WATCHING YOU! In november van het afgelopen jaar kreeg ik namelijk een uitnodiging van Google-YouTube om inkomsten te genereren met de filmpjes, die via YouTube op de weblog geplaatst zijn. Google kiest daarbij automatisch – op basis van de video-inhoud – wat voor een soort advertenties worden weergegeven. Inkomsten worden gegenereerd wanneer bezoekers deze advertentie bekijken en/of erop klikken.

Flora – Krugerpark mederwerkster

Nou ben ik er in eerste instantie niet zo enthousiast over om een hobby als deze te commercialiseren. Zelf heb ik ook een hekel aan ongevraagde reclame boodschappen. Maar bij nader inzien – ik krijg zeggenschap over de vorm en de plaatsing van de reclame boodschappen – lijkt het me echter een aardige idee om met de inkomsten, die ermee gegenereerd worden, bij te dragen aan de projecten, welke Liesbeth en Marjo voor hun Afrikaanse vrienden – die in het Krugerpark werken – opzetten. Dit jaar helpen zij Flora met het bouwen van een degelijke woning voor haar. Voor haar zijn dan ook deze inkomsten bedoeld. Dus, ik zou zeggen: kijk met grote regelmaat naar onze filmpjes van YouTube, klik er naar hartelust op. In de kolom onderaan de blog staat de link: Kruger filmpjes uit eigen Hoed&Hoed-studio geniet ervan ( het mag mateloos! ) en……….. je helpt er op dit moment Flora mee.

Flora te midden van twee vriendinnen - de 10.000ste Kruger-site bezoeker op Krugerpark Afrika Wildlife

Flora te midden van twee vriendinnen

 

Flora voor haar huis-in-aanbouw met haar zoon en haar zus, de 10.000ste Kruger-site bezoeker op Krugerpark Afrika Wildlife

Flora voor haar huis-in-aanbouw met haar zoon en haar zus.

Van mijn kant beloof ik jullie, als trouwe blogvolgers, op de hoogte te houden van de voortgang van de projecten…………

Update
Inmiddels – het is februari 2016 – hebben we Flora een eerste donatie voor haar huis kunnen doen. Meer hierover leest u op de pagina over Mopani.