Een groot aantal herinneringen aan Afrika wildlife in het Krugerpark zijn inmiddels opgeslagen op een apart YouTube-kanaal. Het is al weer enige maanden geleden dat Marjo en zijn wisselende reisgenoten terug zijn op Hollandse bodem. In hun bagage zijn honderden foto’s en tientallen filmpjes meegekomen. Daarbij zitten veel opnames van Fred, die hij tijdens zijn verblijf in Kruger afgelopen februari gemaakt heeft. Van al dat materiaal staat een selectie op deze ‘Krugerpark Afrika Wildlife’ site. Er zijn 21 filmpjes ge-upload naar YouTube. Met een eenvoudige muisklik volg je de sporen van het reisgezelschap en waan je je voor even deelgenoot van hun belevingen en ervaringen. Enkele van de aardigste filmpjes staan voor het gemak hieronder.

Een olifantenbul neemt er alle tijd voor om zijn toilet te maken in een behaaglijk warme poel onder de Afrikaanse zon om daarna nog even keurig zijn ‘slag’tanden te poetsen. Ladysmith Black Mombaza zingt: Ntulube, dit betekent: away you riversnakes, weg jullie rivierslangen!

Een korte opname van karakteristiek Afrika wildlife in Krugerpark. Een volwassen cheetah, een van de meest atletische dieren in de wildernis, speurt de weidse savanne af.

De beelden van het volgende Afrika wildlife filmpje geven een indruk van de enorme aantallen wildlife op de savanne van het Krugerpark. Tientallen zebra’s en gnoes grazen gebroederlijk samen vlak bij rustkamp Satara. Afrika wildlife op z’n best.

Tenslotte een grappige voorstelling van 2 moeder-bavianen met hun kind ieder op hun eigen verdieping, alsof ze een boom-etage-woning-met-uitzicht betrokken hebben op het Afrikaanse platte land.

Wanneer je er hierna nieuwsgierig geworden bent en trek heb ik meer beelden van Afrika wildlife in Krugerpark of in de directe omgeving daarbuiten klik dan hier op de YouTubelink. Daar vindt je onder meer een fotoverslag van het wildlife-reservaat Moholoholo en ook beelden van de enorme ravage die de overstromende watermassa’s in januari 2011 in het Krugerpark hebben achtergelaten.