Drie olijke olifantjes tuimelen de feestdagen door.

drie olijke olifantjes. Sinds kerst dollen de drie olijke olifantjes vrolijk rond in Dublin-Zoo van Ierland en ze zijn nog familie van elkaar ook.Sinds kerst dollen de drie olijke olifantjes vrolijk rond in Dublin-Zoo van Ierland en ze zijn nog familie van elkaar ook. Op de webcam van de dierentuin is de hele familie Aziatische olifanten dagelijks te volgen. De bull bull Oepali, de matriarch Bernardine, haar zuster Jasmine, hun  dochters Asha en Anak en de drie kalfjes Kavi, Ashoka en Samiya!

Deze laatste drie hebben alle drie dezelfde vader, de bull Oepali, die oorspronkelijk uit Zurich komt. Hij zag daar het daglicht voor het eerst op 14 november 1994. Oepali blijkt een potente vent en een aanwinst voor de Ierse dierentuin. De moeders van de 3 dollende kleuters zijn respectievelijk Bernardine, geboren in Blijdorp Rotterdam op 16 juni 1984, haar oudste dochter Jasmine, die ook in Blijdorp ter wereld kwam op 25 november 1990, en Anak, haar kleindochter, eveneens geboren in de Rotterdamse dierentuin Blijdorp en wel op 26 juli 2003. Het gezin heeft dus hechte familiebanden.

Deze jongste generatie, Kavi, Ashoka en Samiya wordt gevormd door 2 jongens, stiertjes dus en een meisje, een kalfje. Misschien is het omdat de 2 jochies en het meisje zoveel gemeenschappelijke genen hebben meegekregen dat ze het zo goed met elkaar kunnen vinden. In ieder geval leven ze en spelen ze vredig samen. De Sanskriet naam van de vader Oepali of Upali verwijst naar de naam van een monnik, die een van de tien hoofd-leerlingen van Boeddha was.

In vrolijke harmonie samen leven en samen spelen: een mooie kerstgedachte toch? De drie olijke olifantjes maken er in ieder geval een vrolijk feestje van.
Iedereen dankend voor de goede wensen, maak ik nu ook graag gebruik van de gelegenheid om alle trouwe bloglezers een sfeervolle en vredige kerst toe te wensen en een gezond en voorspoedig nieuw jaar vol van mooie en zinvolle ervaringen. Dat 2015 in ieder geval een diervriendelijk jaar mag worden, dat is om te beginnen al een mooie wensgedachte, waar mensen uiteindelijk zelf ook wel bij varen. Dieren zijn gediend bij de zorg van mensen en mensen zijn gediend bij de aanwezigheid van dieren.