miniatuur wildlife

Vlinders, vliegen, kleine torren, spinnetjes, mieren, muggen en motten vormen een eigen ‘miniatuur wildlife’ wereld in Zuid-Afrika. Een piep klein wereldje van prachtige leventjes en ‘enge’ insecten. Zo klein soms dat ze nauwelijks met het blote oog waarneembaar zijn. We lopen er in veel gevallen achteloos aan voorbij. Zonder ze op te merken lopen we er vaker nog – letterlijk – over heen. Daarbij springt de bijna symbiotische verhouding tussen dieren-wereld en plantenwereld onmiddellijk in het oog. De onderlinge afhankelijkheid van miniatuur wildlife is heel markant aanwezig in de natuur. Als de een verdwijnt, overleeft de ander dat niet.
Diny de Wit uit Pretoria zoemt met haar macro lenzen haarscherp in op deze micro-kosmos. Daarmee ontsluit zij een wonderlijke wereld vol van verrassende vormen en kleuren, een spektakel van ongekende pracht. Eye candy, noemen de Engelsen dat: een lust voor het oog. Een pracht waarvoor het menselijk oog echter vaak te kort schiet, maar die voor technische oog van de camera in volle glorie open bloeit.

door het oog van de camera

Diny legt Zuid-Afrika onder een vergrootglas en focust op bloemkelken, waarin mieren op ragfijne meeldraden balanceren en opent ogen voor dauwdruppels, die de omringende natuur onder een natuurlijke loep leggen. Wel eens een mier water zien drinken? Kijk op de onderstaande foto-compilatie. Met de Morning Mood van Edward Grieg eronder als muzikale omlijsting, worden al die ‘enge’ insecten plotseling onwaarschijnlijke wondertjes van de natuur: miniatuur wildlife op groot formaat …..

Raak je niet uitgekeken op dit miniatuur wildlife spektakel, volg dan Diny op haar picasa-site.