Na bijna 22 maanden zwangerschap is moeder Indra vanochtend in dierenpark Amersfoort ( donderdag 1 november 2012 ) rond half 6 bevallen van een kerngezonde babyolifant.Vandaag is er is er een olifantje geboren in Dierenpark Amersfoort. De baby weegt zo’n zeventig kilo en is kerngezond.  Na bijna 22 maanden zwangerschap is moeder Indra vanochtend ( donderdag 1 november 2012 ) rond half 6 bevallen van een kerngezonde babyolifant. Het is nog niet duidelijk of het een jongen of een meisje is. Indra was tijdens de bevalling samen met haar dochter Kina. ‘‘Geweldig om na lang wachten dit gezonde jong in de olifantenfamilie te mogen verwelkomen. Oudere zus Kina is erg nieuwsgierig en het is goed om te zien hoe de moeder de aandacht over de twee verdeelt,’’ zegt de trotse dierverzorger Bas Aalders. Het DierenPark is erg onder de indruk van de enorme belangstelling voor de babyolifant. Daarom heeft het park een kraamvisite georganiseerd om de babyolifant te bewonderen. De kraamvisite start op 2 november en loopt tot en met 16 november.

Veel belangstellenden zaten vanochtend aan hun computerscherm gekluisterd. De bevalling was live te volgen via de webcams van het park te volgen. Mooi en indrukwekkend is het om zo te zien hoe moeder Indra behoedzaam en teder – op z’n’ olifants’ – het kleintje op haar poten probeert te zetten. De moeder maakt daar meteen werk van. Het ziet er misschien wat ruw en gewelddadig uit, maar het is in de natuur van levensbelang voor de baby, dat hij of zij zich snel kan aansluiten bij de groep. Ook mooi is dat het jongere zusje, Kina, het gedrag van haar moeder imiteert en zo haar eigen moederinstinct ‘in-oefent’.

Het commentaar van Marjo Hoedemaker bij de geboorte van het nieuwe olifantje:

Tijdens de twee weken kraambezoek kan tevens auditie worden gedaan voor de unieke ‘Ode aan de Olifant‘. Om deze bijzondere geboorte te vieren nodigt het park iedereen uit om het muziekstuk Baby Elephant Walk in te studeren. Op zaterdag 24 november mogen de winnaars meespelen met een spetterende bigband die het muziekstuk tijdens de Ode aan de Olifant ten gehore zal brengen. Op www.babyolifantje.nl is meer informatie te vinden en kan iedereen zich aanmelden om de bladmuziek te ontvangen.

Update van 2 december 2012:

Inmiddels is de naam bekend van het kleine olifantje: ……………. zijn naam is KYAN. Dat betekent Kleine Koning. Hij weet zich al meteen aan de bron van zijn bestaan te laven.  Moeder Indra maakt hem daarbij instinctief gemakkelijker door haar voorpoot op te tillen.

Inmiddels is de naam bekend van het kleine olifantje: ................ zijn naam is KYAN. Dat betekent Kleine Koning. Hij weet zich al meteen aan de bron van zijn bestaan te laven. Moeder Indra maakt hem daarbij instinctief gemakkelijker door haar voorpoot op te tillen.

kleine Kyan aan de moederborst

 

Update 12 februari 2013:

Het is ondertussen februari 2013 geworden en Kyan blijkt een levenslustig knaapje van bijna 4 maanden oude, dat regelmatig bij het publiek de show steelt. Onder de douche is hij helemaal in zijn element en maakt hij er een dol feestje van: