Zuid-Afrika wildlife

Zuid-Afrika wildlife. Een shot van twee cheetah's die - op jacht - samen meer zien dan alleen. Een sfeervol beeld van wildlife in het Krugerpark van Zuid-Afrika van de hand van Marleen Huyghe van de Planckendael Zoo uit België.

Zuid-Afrika wildlife houdt geen vakantie. Voor alle anderen is het vakantietijd, komkommer-tijd. In Zuid-Afrika heet dat misschien ‘cassave-tijd’, wanneer er weinig nieuws onder de zon is. Deze keer daarom een blogaflevering met minder tekst dan gebruikelijk. Vaak spreken – bewegende – beelden immers voor zich. Het zijn het weliswaar ‘maar’ plaatjes en dat is natuurlijk anders dan de echte ervaring. Je mist daarbij onvermijdelijk de typische geuren en temperaturen van Zuid-Afrika. Anderzijds kunnen foto’s de situatie kernachtig weergeven en kunnen ze tot de verbeelding spreken. Ze geven in ieder geval een indruk.
Daarom nu een aflevering zonder afleidende teksten …
De foto links is een van mijn favorieten, gemaakt in het Krugerpark.
Een shot van twee cheetah’s die – op jacht – samen meer zien dan alleen. Een sfeervol beeld van wildlife in het Krugerpark van de hand van Marleen Huyghe van de Planckendael Zoo uit België.

Verder hieronder een YouTube-filmpje, dat van internet geplukt is, omdat het zo fraai wildlife in Zuid-Afrika in beeld brengt.

 

Overigens heeft Nederland ook zijn eigen natuurparken. Het is zeker zo boeiend om wildlife in eigen land te ontdekken.