Wat begonnen is als een middel om het thuisfront, via de uitgeprinte verslagen, op de hoogte te houden onze avonturen in Zuid Afrika is uitgegroeid tot ‘globale’ proporties.  De Kruger-reis die Marjo en ik in januari van 2011 maakten werd virtueel wereldwijd gevolgd. Tot mijn grote verrassing werd de site van Amerika tot in China en van Rusland tot in Australië  gevonden. Binnen een tijdsbestek van enkele maanden de site al bijna 5.000 maal bezocht. Om daar even stil bij staan is voor de talloze trouwe bezoekers van de blog een Ode aan Afrika geüpload met schitterende plaatjes en daarbij passende muziek; om van te genieten.

De belangstelling voor de site komt niet alleen van Nederland, maar ook van onverwacht verre oorden. In volgorde van oplopende bezoekersaantallen worden in de statistieken achtereenvolgens Egypte, Verenigd Koninkrijk, Maleisië, Duitsland, Zuid Afrika, Rusland, Verenigde Staten, Hongarije, België en natuurlijk Nederland vermeld. Verder worden – met geringere aantallen – onder meer Italië, Oekraïne, Kroatië, Japan, Australië, Honduras en Bangladesh genoemd.

Deze hoge bezoekersaantallen zijn ook niet aan de nimmer aflatende aandacht van het YouTube team ontsnapt: BIG BROTHER IS WATCHING YOU! In november van het afgelopen jaar kreeg ik namelijk een uitnodiging van YouTube om via advertentieplaatsing inkomsten te genereren met de filmpjes, die op het YouTube kanaal geplaatst zijn. Google selecteert daarbij ‘automatisch’, op basis van de video-inhoud, bijpassende advertenties uit. Inkomsten worden gegenereerd wanneer bezoekers deze advertenties bekijken of erop klikken. In eerste instantie was ik er niet zo enthousiast over om een deze hobby te commercialiseren. Zelf heb ik ook een hekel aan ongevraagde reclame boodschappen. Bij nader inzien – ik krijg zeggenschap over de vorm en de plaatsing van de reclame boodschappen – lijkt het me echter een aardige idee om met de inkomsten, bij te dragen aan de projecten, welke Liesbeth en Marjo voor hun African friends – die in het Krugerpark werken – opzetten.

In de loop der jaren zijn er heel wat wederzijds hechte banden gegroeid tussen verschillende Krugerparkmedewerkers/-sters en Marjo en Liesbeth. Vriendschappen, die materieel ondersteund worden met kleding uit Holland of financieel met hulp voor de bouw van een huis of voor studerende kinderen. Dit jaar wordt Flora geholpen met het bouwen van een degelijke woning voor haar. Wanneer u, als blogvolger, naar een YouTube-filmpje kijkt en op de advertentie klikt dan draagt u automatisch financieel bij aan het welzijn van onze African friends. Dus, zou ik zeggen: kijk met regelmaat naar deze filmpjes op YouTube, klik er naar hartelust op los.Alle filmpjes zijn opgenomen in het Krugerpark. Bekijk ze, klik op de advertentie….het mag mateloos!………… en geniet ervan……….je helpt er onze African friends mee. Van mijn kant beloof ik de trouwe blogvolgers op de hoogte te houden van de voortgang van de verschillende projecten………….

Vriendschappen, die materieel ondersteund worden met kleding uit Holland of financieel met hulp voor de bouw van een huis of voor studerende kinderen.

Flora met haar collega-vriendinnen, die werken in het Krugerpark

Vriendschappen, die materieel ondersteund worden met kleding uit Holland of financieel met hulp voor de bouw van een huis of voor studerende kinderen.

Flora, voor haar huis-in-aanbouw met haar zoon en haar zus.

Nabericht:
In januari 2016 hebben we Flora en haar dochter opnieuw bezocht, we konden haar blij maken met een kleine bijdrage – zie daarvoor deze blogaflevering.