Het verrassende noordelijke deel van het Kruger National Park.

Het noordelijke deel van het Kruger National Park ligt in de provincie Limpopo en bestaat vooral uit Mopane Veld. Dit is een plek met een geheel eigen en unieke biodiversiteit. Je zult merken dat dit een van de weinige plekken is waar wouden met kolossale baobabs naast bossen met koortsbomen ( aan acasia’s wordt een koortswerende werking toegeschreven ) een Mopane bomen groeien. Het verschil met het meer zuidelijke deel van het Krugerpark valt des te meer op, omdat hier ook de dichte regenwouden beginnen, die zich verder en dieper naar het noordelijker gelegen Afrika uitstrekken. Een auto huren in Zuid-Afrika is gemakkelijk en niet duur, en hierdoor kun je dan ook je eigen safari-route bepalen! In het noordelijke deel is de Big Five ook te vinden, naast andere diersoorten. Verder staat het bekend om zijn talrijke vogelsoorten die er te spotten zijn, waaronder een paar die ‘endemisch’ zijn, dat betekent dat die alleen op deze plek in Zuid-Afrika voorkomen. Het bijzondere aan het noordelijke deel is verder dat er weinig toeristen zijn, waardoor je soms voor een aantal uur geen andere auto ziet. Dit zorgt natuurlijk voor een optimaal safari gevoel!

In het noordelijke deel van het Kruger Park bevindt zich ook Crooks Corner. Dit een punt op de grens van Zuid-Afrika, Mozambique en Zimbabwe. Crooks Corner was ooit het trefpunt van de schurken. Wanneer de Limpopo rivier droog was in de winter, konden ze gemakkelijk van het ene land naar het andere land oversteken. Dit was ideaal omdat ze dan de kuddes olifanten konden ontwijken.

Het Pafuri Border Camp ( voor de locatie zie de kaart van Kruger ) ligt het meest noordelijk in het Kruger National Park. Deze rustplaats licht hierdoor dichtbij de Limpopo en Luvubu rivieren, wat uitstekend is om wildlife te spotten. Verder is het een goede plek om ‘s middags uit te rusten en af te koelen door een frisse duik te nemen in het zwembad. De Punda Maria route is de meest toegankelijke ingang naar het Pafuri deel van het Kruger Park.

Reisbureau Sable Tours is gevestigd op:
Slangenburg 202
3328 DV DORDRECHT
en is bereikbaar via telefoon: +31 (0)78 7850702 of fax: +31 (0)78 6181180
of neem contact op via onze website: sabletours.nl