Sable tours

Sable Tours ontleent haar naam aan de elegante Sabelantilope.

close-up van een sable antelope

Sable Tours ontleent haar naam aan de elegante Sabelantilope. De sabelantilope is één van de soorten antilopen die minder bekend zijn, het is een prachtig en vooral statig dier. Zijn vacht is donkerbruin van kleur, zijn buik is wit en over zijn kop lopen twee witte strepen. De sierlijk gebogen hoorns van het mannetje kunnen langer dan 1,5 meter worden. Sabelantilopen leven in kuddes van meestal meer dan tien dieren op de open Miobo-bossen, ook wel bossavannen genoemd. Wanneer het Miobo-bos, in de droge periode tussen juni en september, geteisterd wordt door branden en de lokale waterbronnen opdrogen, trekt hij naar de mbuga’s, graslanden op de bodem van valleien, waar permanent water is. Als in oktober de regentijd begint en de mbuga’s te modderig worden, verhuist hij weer terug de Miombo-bossen in.

Sable tours

Pieter en Marcella zijn de mensen achter Sable Tours. Zij hebben elkaar jaren geleden in Zuid-Afrika ontmoet. Pieter was er als gids werkzaam was in de toerismebranche. Terug in Nederland hebben Pieter en Marcella Sable Tours opgericht om mensen het Zuid-Afrika te laten zien, waar zij zelf zo van onder de indruk waren. Het idee om een reisorganisatie op te zetten ontstond in Zuid-Afrika. Toen zij daar in twee dagen twee keer de zeldzame sabelantilope tegenkwamen was ook de naam voor hun organisatie geboren: Sable Tours.

Het is niet bij Zuid-Afrika gebleven. Inmiddels zijn er heel wat Afrikaanse landen toegevoegd aan het aantal bestemmingen. Allemaal even boeiend en uitdagend mooi. De oorspronkelijke visie daarbij is steeds gebleven; reizen heeft een doel en een bestemming. De bestemming: een andere, boeiende omgeving – het doel: je daar thuis voelen. Daarom worden alle wensen individueel besproken en ingevuld. Pieter en Marcella inspireren en adviseren vanuit hun eigen ervaring. Zij helpen daarbij de mooiste plekjes te vinden. Soms hoort daar ook een luxe accommodatie bij, maar zij zien ook de charme van een eenvoudig verblijf niet over het hoofd.

Sable tours - brengt u naar ongeëvenaard Afrika Sable Tours ontleent haar naam aan de elegante Sabelantilope. Pieter en Marcella Sable Tours opgericht.

Sable tours

Veilig op een oor liggen met het geluid van een brullende leeuw op de achtergrond, die in het holst van de nacht een kudde zebra’s de stuipen op hun gestreepte lijven jaagt. Hoe Afrikaans is dat? Wakker worden wanneer exotische geuren en geluiden je kamer binnendringen en je slaapdronken luie leden uitstrekken in de binnenstromende Afrikaanse zon? Je dag wordt een uit-daging.

Sable tours - brengt u naar ongeëvenaard Afrika Sable Tours ontleent haar naam aan de elegante Sabelantilope. Pieter en Marcella Sable Tours opgericht.Individueel of met een ( klein ) groepje gelijkgestemden de Afrikaanse savanne op, de bush in. Het kan allemaal.
Je tochten uitstippelen, je accommodatie uitkiezen samen met Pieter en Marcella in de wetenschap dat je de beste keuzes maakt.
Daarna is het avontuur aan jou. Close encounters met buffels, olifanten en als je geluk hebt met de zeldzame Sabel antilopes, waarmee het allemaal begonnen is. Koffie drinken op een ‘uitklimplek’ en picknicken op plaatsen waar de groene meerkatten zo snel je bananen onder je neus vandaan stelen, dat je niet eens de tijd hebt om de dartele aapjes te fotograferen.
Safari, natuur, luxe, strand, cultuur opsnuiven, een originele huwelijksreis samenstellen, elke optie is als themareis bespreekbaar bij Sable Tours.

 

Sable Tours is gevestigd op:
Slangenburg 202
3328 DV DORDRECHT
en is bereikbaar via telefoon: +31 (0)78 7850702 of fax: +31 (0)78 6181180
of neem contact op via de website

Neem het ervan en voor je weet sta je oog in oog met een stel loerende leeuwinnen …

Sable tours - brengt u naar ongeëvenaard Afrika Sable Tours ontleent haar naam aan de elegante Sabelantilope. Pieter en Marcella Sable Tours opgericht.