Elephant Global March for Elephant, Rhino's and Lions Olifanten.Elephant – Zaterdag 3 oktober 2015 wordt voor de 2e keer de GLOBAL MARCH FOR ELEPHANTS, RHINOS & LIONS gelopen. De mars in Nederland vindt plaats in Amsterdam en start vanaf het Centraal Station.

Iedere 15 minuten wordt een olifant vermoord om zijn ivoor. De neushoorn wordt afgeslacht voor zijn hoorn. De leeuw, de ongekroonde koning der wildernis, wordt ernstig bedreigd door de jacht. Met name het zeer lafhartige en onsportieve ‘canned hunting‘, waarbij toeristen in een afgezet gebied leeuwen mogen afschieten, kost deze dieren het leven. Erg onsportief want het dier kan geen kant uit. Het kan niet vluchten voor het gevaar dat hij bespeurt. Hiervan is Cecil onlangs het slachtoffer geworden. Het verdwijnen van deze grote zoogdieren uit het ecosysteem door toedoen van jacht, stroperij, illegale handel en andere menselijke dieronvriendelijke activiteiten is niet te verantwoorden tegenover toekomstige generaties.

De hoofdstad van Nederland is één van de vele wereldsteden waar op 3 of 4 oktober de GLOBAL MARCH FOR ELEPHANTS, RHINOS & LIONS wordt georganiseerd. Hiermee wordt een krachtig signaal afgegeven. Een eenduidige noodkreet. Een wereldwijde oproep tegen slachting en illegale handel in producten van ernstig bedreigde olifanten, neushoorns en leeuwen. 3 oktober is de dag, meld je aan voor deelname. Deel dit bericht op sociale media en zeg het voort!

Elephant

EEN WERELD ZONDER ( DEZE ) DIEREN IS EEN EENZAME PLEK

Marjo Hoedemaker gaat wereldwijd met een unieke nagelactie!

Elephant -Steun de ludieke nagelactie en draag een steentje bij aan de bewustwording dat dierproducten van olifanten, neushoorns en leeuwen geen enkele waarde hebben. Niet als medicijn, noch als beeldjes, sieraden of andere snuisterijen.

Elephant -Het moge duidelijk zijn dat hoorn, botten en ivoor geen heilzame werking hebben. Desondanks worden dagelijks neushoorns, olifanten en leeuwen afgeslacht voor medicinaal gebruik in Azië of als siervoorwerp. Om aan te geven hoe kostbaar de levens van deze dieren zijn kun je nu jouw nagels afstaan. Die bestaan immers uit hetzelfde materiaal als hoorn: keratine. Onze nagels staan ook symbool voor beenderen en ivoor. Beenderen van leeuwen, waar ‘medicinale’ wijn of cake van wordt gemaakt, of ivoor dat naast traditionele medicijnen voor souvenirs wordt gebruikt. Zinlozer kan het niet.

Elephant -Om hier de aandacht op te vestigen is Marjo Hoedemaker van de Marjo Hoedemaker Elefant Foundation begonnen met het inzamelen van nagels. Deze mogen ook afkomstig zijn van dieren wiens nagels net geknipt zijn. Deze ludieke actie zal beslist veel aandacht krijgen en daarom geldt: hoe meer nagels des te beter! We rekenen op kilo’s nagels, die op maandag 5 oktober aanstaande worden aangeboden bij de ambassades van China en Vietnam in Den Haag. Tijdens de Global March op 3 oktober in Amsterdam is het mogelijk om nagels in te leveren, maar je kunt ze ook opsturen naar één van de onderstaande adressen.

Sta ook jouw nagels af en help deze bedreigde dieren!

Adressen:
St. Bevordering Huisdierenwelzijn – Kolkweg 1, 1606 MJ Venhuizen
St. Zuiderzee Zwerfdieren – Jol 11-22, 8243 ED Lelystad
St. SPOTS – Spinetstraat 76, 4876 XT Etten-Leur
Dierenpark Amersfoort o.v.v. Nagelactie – Barchman Wuytierslaan 224, 3819 AC Amersfoort

Er is voor deze actie een flyer beschikbaar. Deze kun je hier printen door op onderstaande afbeelding te klikken:

Elephant Global March for Elephant, Rhino's and Lions Olifanten.