Wat is Riksja Travel?

Riksja Travel is veel meer dan een reisbureau, wij brengen je stapsgewijs met je eigen bouwstenen 'thuis' op verre bestemmingen in het buitenland.Hi, wij zijn Riksja Travel. We zijn geen reisbureau. Althans, we zijn veel meer dan dat. We zijn eigenlijk een grote familie van enthousiaste reizigers, die dolgraag unieke avonturen creëren, alles weten over onze eigen bestemming en je dan ook graag uit eigen ervaring helpen. Riksja Travel is in 2000 opgericht op een kleine zolderkamer, met één sterke wens: we willen dat je de reis maakt die je dichterbij brengt. Dichter bij je bestemming én dichter bij jezelf. We kiezen overal voor knusse slaapplekken, waar je lokale mensen ontmoet. Hierdoor leer je het land én jezelf echt kennen.

 

We doen ons best om geen negatieve voetdruk achter te laten op onze bestemmingen; zo compenseren we 100% van de CO2-uitstoot van je Riksja-reis en werken we samen met partners en hoteleigenaren die hun land en hun werknemers een warm hart toedragen. Zo neem je enkel mooie ervaringen en foto’s mee naar huis.

Op dRiksja Travel is veel meer dan een reisbureau, wij brengen je stapsgewijs met je eigen bouwstenen 'thuis' op verre bestemmingen in het buitenland.e Riksja-manier naar het Kruger

Bij Riksja doen we het graag net even anders dan anderen. Elk land heeft zijn eigen webpagina’s op onze site en met onze ‘bouwstenen’ kun je op een eenvoudige en creatieve manier je eigen individuele reis samenstellen. De ‘bouwstenen’ zijn korte reizen van 3-4 dagen met (lokaal) vervoer, knusse slaapplekken en vaak een excursie. Zuid-Afrika is een van onze favoriete bestemmingen. We zijn gek op wild spotten en willen dat je als reiziger het echte safarigevoel gaat beleven in Kruger National Park. Daarom slaap je midden in de wildernis van het park, zodat je nog voordat de hekken opengaan eropuit kunt trekken en op avontuur kunt gaan om wild te spotten. Het liefst combineren we het Krugerwildpark met een privépark, waar je echt het gevoel hebt dat je alleen bent met al het wild. Neem gerust een kijkje op onze landensite Riksja Zuid-Afrika, onderdeel van Riksja Travel en zoek iets uit dat bij je past.

 

Stap in het wildRiksja Travel is veel meer dan een reisbureau, wij brengen je stapsgewijs met je eigen bouwstenen 'thuis' op verre bestemmingen in het buitenland.

Met onze bouwsteen ‘Stap in het wild’ slaap je drie spannende nachten in een tentenkamp midden in Kruger National Park. Ga in alle vroegte voor zonsopgang op zoek naar wild tijdens een wandelsafari. Je gids zoekt naar dierensporen van die nacht en legt uit wat ze betekenen en welke dieren dus in de buurt kunnen zijn. Wie weet wat je allemaal gaat spotten! Ga ’s middags op jeepsafari en rust daarna even uit van de wandeling. Tuur door je verrekijker naar de Big Five. De echte avonturiers kunnen ’s avonds ook nog op night drive gaan. Wanneer het donker wordt, worden verschillende ‘kat-achtigen’ en andere roofdieren actief en krijg je een extra kans om die dieren in actie te spotten. Nog volop in het safarigevoel kom je weer aan bij het tentenkamp, waar je bij het kampvuur kunt genieten van een zogeheten sundowner. Tip: een glaasje typisch Afrikaanse Amarula is de moeite waard!

Safari! Safari!

Met onze bouwsteen ‘Safari! Safari!’ slaap je eerst in een privaat gamereservaat, waar het net wat rustiger is dan in Kruger National Park. Vervolgens overnacht je twee nachten in een safarilodge en dan nog een nachtje in het zuiden van het Krugerwildpark. Lekker afwisselend, dus. Ga onder leiding van een ervaren ranger op zoek naar wild in het private game park tijdens een zogeheten bush walk. Al lopend deelt de ranger allerlei tips en trucs over het opsporen van dieren. Waar zouden ze zich schuilhouden? Grote kans dat je ’impala’s voorbij ziet rennen of giraffen boven de bosjes ziet uitsteken. De dag erna kun je de speurtips van de ranger toepassen in de praktijk als je in je eigen huurauto Kruger gaat verkennen.

Reisspecialist Sharony over zijn safari in Kruger National Park:

“Het is zes uur ’s ochtends als de wekker gaat … Wat een onmogelijk tijdstip! Ik heb de halve nacht wakker gelegen. In deze omgeving van Kruger National Park is dat gelukkig totaal geen straf. Waar ik thuis wakker lig van langsrijdende scooters, hoor je hier wilde dieren op de achtergrond. Ik meende zelfs een leeuw te horen brullen. Geweldig! Ik werd echter niet gewekt door dierengeluiden, maar door de wake-up call van de ranger. ’s Ochtends vroeg is de kans het grootst om wild te spotten. Het is dan nog niet zo heet en de dieren zijn dan nog actief, vooral de grote jagers zoals de leeuw. Dat geldt trouwens ook voor de namiddag. En ik geef ze geen ongelijk, aangezien het voor mij al haast niet te doen is op het heetst van de dag een maaltje naar binnen te krijgen, laat staan dat ik er ook nog voor op jacht zou moeten. Heerlijk luieren in de schaduw is inderdaad het beste – voor dier én mens. Ik word langzaam wakker onder de douche, in de open lucht. Gelukkig is-ie wel afgeschermd, maar alles ademt de bushbeleving! De ranger staat op me te wachten bij de stoere jeep. Ik ben klaar voor mijn eerste gamedrive. Zo’n jeepsafari betekent veel rijden, maar gelukkig spotten we al snel het eerste wild. Zebra’s, springbokken, impala’s, zwijntjes met de staartjes recht omhoog en schattige, maar felle stokstaartjes. Ineens stopt de ranger en pakt heel professioneel zijn enorme verrekijker om eens in de verte te turen. Ik volg zijn voorbeeld en door de verrekijker zie ik een tweetal neushoorns. Hoe zag hij dat?! Dwars door de bosjes zetten we koers naar de kolossen, maar nog voor we bij de neushoorns zijn aangekomen, roept mijn achterbuurman “LEEUW!” En inderdaad, op nog geen vijf meter afstand ligt een enorme mannetjesleeuw met de meest indrukwekkende manen. Nog voordat ik me af kan vragen of er nog meer in de buurt zijn, komt er van rechts een leeuwin om de auto heen gelopen. Het is alsof we onzichtbaar zijn. Ze zijn ontzettend kalm en hebben totaal geen oog voor de jeep. Wauw! Als ik een ouderwetse camera had gehad, was mijn rolletje nu al vol geweest. Gelukkig kan ik blijven klikken!”

Wil jij ook naar Kruger en Zuid-Afrika?

Riksja Travel is veel meer dan een reisbureau, wij brengen je stapsgewijs met je eigen bouwstenen 'thuis' op verre bestemmingen in het buitenland.Kijk eens op: Riksja Zuid-Afrika.
De reisspecialisten zijn zelf in het land geweest en adviseren je graag uit eigen ervaringen. Natuurlijk mag je ze altijd even bellen op 071 – 516 20 23.

Reis je met kinderen?
Kijk dan op onze website Riksja-Kids Zuid-Afrika. Het reistempo is iets rustiger en de route, slaapplekken en activiteiten meer afgestemd op zowel ouder als kind.

Meer lezen over de overkoepelende organisatie?
Kijk dan op Riksja Travel.